
Amerikaanse Pannenkoeken
Heerlijke pannenkoeken zoals ze in de Verenigde Staten worden gemaakt.
Log in om dit recept met één klik aan te passen, op te slaan bij je eigen recepten en te gebruiken in de maaltijdplanner. Je ziet direct de nieuwe prijs en voedingswaarde per persoon.
Log in en personaliseerStap 1:
Smelt de boter in een pan.
Stap 2:
Meng de zelfrijzend bakmeel, bakpoeder,kristalsuiker en een snufje zout in een grote kom.
Stap 3:
Maak met de achterkant van een lepel een kuil in het midden en voeg de eieren, gesmolten boter en melk toe.
Stap 4:
Klop alles samen met een garde of elektrische handmixer tot een glad beslag en giet het in een kan.
Stap 5:
Verhit olie in een grote, anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Giet in rondjes van het beslag van ongeveer 8 cm breed in de pan. Bak de pannenkoeken aan één kant gedurende ongeveer 1-2 minuten of totdat er veel kleine luchtbelletjes op het oppervlak verschijnen en knappen. Draai de pannenkoeken om en bak nog een minuut aan de andere kant. Herhaal dit totdat al het beslag op is.
Stap 6:
Serveer de pannenkoeken gestapeld op een bord.
Stap 7:
Voeg eventueel een topping toe.